Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان ها - بولوار ارم با جذابیت‌های تاریخی، بصری و طبیعی این روزها شاهد اجرای پروژه سنگفرش است که به تیتری داغ برای رسانه‌ها و چالشی جذاب برای مخالفان و موافقان مدیریت شهری در شیراز تبدیل شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، بخشی از شهرت شهر راز با میراث‌های فاخر ادبی فرهنگی تاریخی‌اش، مرهون باغ، بستان، گل و گلستان‌هایش است و در این میان بلوار 1.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

2 کیلومتری ارم به عنوان یکی از زیباترین معابر شهری ایران و در میانه این بولوار باغ موزه تاریخی و گیاه‌شناسی ارم با ثبت جهانی در یونسکو گل سرسبد این شهر است.

شیراز این فردوس روی زمین با وجود ارم این خلد برین از دیرباز با خنکای سایه‌سار درختان سر به گردون سای سرو ناز و نارون، محل گذر رهگذران، دانشجوها و گردشگران بوده و در هر چهار فصل سال شاخساران بید، انار، سرو و چنار همچون سنبل یار لاله عِذار از بوم و دیوار کوتاه خانه‌ها به بیرون خزیده و جلوه‌ای از عشقبازی گل و بلبل به راه می‌افتد که فقط حافظ شیراز از پس وصف آن بر می‌آید و بلبل سحر را به  وصل گل وعده می‌دهد و گلبانگ عاشقانه‌اش طنین‌انداز سرو و چمن می‌شود.

وصف پاییز ارم صد بحر قلم می‌خواهد و وای اگر باران هم در پاییز ارم ساز خود را کوک کند که هنگامه‌ای برپا می‌شود که نگو و نپرس. ترنم خیس قطرات باران بر روی گونه‌های زرد برگ‌های پاییز دل‌انگیز ارم، برگ‌هایی که با افتادنشان به دلتنگی زمین پایان می‌دهند و زیر گام‌های ما خاطراتی خیس را ورق می‌زنند و نیمکت‌هایی که عبورت را نظاره می‌کنند و محال است شیرازی باشی و این لحظات را تجربه نکرده باشی.

ارم خواننده‌های خیابانی و بلال فروشان هم بساط دورهمی مردم را دمی فراهم کرده و مردمان روزگاری که روزها در خودروها و شب‌ها را در خانه‌های خود محبوس هستند، مجال دمی تنفسی تازه و بازدمی در کنار هم می‌دهد.

این بولوار با جذابیت‌های تاریخی، بصری و طبیعی و وجود درختان کهنسال و راست قامت و تنومند این روزها شاهد اجرای پروژه سنگفرش است که به تیتری داغ برای رسانه‌ها و چالشی جذاب برای مخالفان و موافقان مدیریت شهری در شیراز تبدیل شده است. عملیاتی که از پاییز و اوان مهرماه مهربان آغاز شد و آبان سرعت گرفت و به نظر می‌رسد آخرین برگش در آخرین ماه از آخرین سال قرن ورق بخورد.

سنگ فرش ارم به گفته شهردار منطقه یک شیراز با اعتبار و هزینه نهایی نزدیک به 20 میلیارد تومان در دو لاین 1400 متری و 8.5 متر عرض و در مجموع 24 هزار متر مربع مختصات در واقع بخشی از برنامه تبدیل معابر مهم به سنگفرش  و در راستای حرکت در مسیر شهرسازی انسان‌گرا و زیست‌پذیر است که از جمله شعارهای لیست موسوم به امید در شورای شهر پنجم بوده اما زمان اجرا و کیفیت آن انتقادهایی را حتی در میان اعضای شورای همسو با شهرداری به همراه داشته که به آنها خواهیم پرداخت.

وقتی سنگفرش ارم صدای نماینده قم را هم در می‌آورد

انتقاد یک نماینده مجلس شورای اسلامی از اجرای پروژه‌ای شهری، چیز تازه یا عجیبی نیست و چند سال پیش نیز حجت‌الاسلام ذوالنور نماینده مردم قم در مجلس، سنگ فرش کردن خیابان ارم قم که مشابهت اسمی با ارم شیراز دارد را کاری تشریفاتی و غیرضروری برشمرد.

فارغ از این مشابهت برخی از همین اعضای کنونی شورای شهر شیراز زمانی منتقد برخی پروژه‌های شهری به ویژه پل سازی در زمان شهردار سابق و نماینده فعلی شیراز در مجلس بودند اما پاک فطرت پروژه‌ها را حرکت در مسیر شهرسازی تولیدگرا تعریف و از اجرای آنها دفاع می‌کرد.

ورق برگشت و با تشکیل شورای شهر جدید تحت عنوان لیست امید و سپس تشکیل مجلس با شعار انقلابی در طرف مقابل، ابتدا نورپردازی معابر شهری، حساسیت برخی مجلسی‌ها را برانگیخت و اقدامی غیرضروری تلقی شد و سپس با اجرای سنگفرش ارم، علم مخالفان به ویژه ابراهیم عزیزی فرماندار سابق شیراز و نماینده کنونی مردم این شهر یک به یک برافراشته شد.

لزوم نیازسنجی و اولویت‌بندی در اجرای پروژه‌‌های شهری

ابراهیم عزیزی نبود اولویت‌بندی در تعریف پروژه‌ها در شرایط فعلی که بسیاری از پروژه‌های شهری  را به سبب کمبود اعتبارات رها شده یا اجرای آنها با کندی صورت می‌پذیرد، مهمترین دلیل مخالفت خود برشمرده و معتقد است در شرایط دشوار کنونی که مردم با بیماری کرونا و مشکلات معیشتی مواجه بوده و به سبب نبود گردشگر و تعطیلی دانشگاه‌ها و منع و محدودیت اجتماعات و رفت و آمدهای بین شهری و بین‌المللی عملا ارم تا مدت‌ها کارکرد گردشگری همیشگی خود را نخواهد داشت، شهرداری باید اولویت را به پروژه‌های خدماتی و نه پروژه‌هایی که نمونه آن در گذشته به زعم وی شکست خورده بدهد.

 مقصود رئیس مجمع نمایندگان استان فارس از نمونه‌های شکست خورده، اشاره به سنگفرش خشن و سنگلاخی روبه‌روی حافظیه است که هم بر ترافیک منطقه افزود هم استهلاک خودروها را افزایش داد و در نهایت یک سمت آن پارکینگ شد و دیگر سو سنگ فرشی که با ماهیت این پروژه همسو نبود.

عزیزی در ادامه ضمن اینکه توجه بیشتر شهرداری به مناطق محروم شیراز را خواستار شد، خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی که عمر چندانی هم از شورای شهر پنجم و دولت باقی نمانده بهتر است این شورا پروژه‌های ضروری‌تر که جزو نیازهای اصلی مردم بوده را اجرایی کند.

در پایان نماینده اصولگرای مردم شیراز در مجلس گفت: شهرداری دارای منابع  و درآمد دولتی و مردمی است و به همین سبب باید بیش از سایر نهادها و سازمان‌ها دقت کند و ما به عنوان نماینده مردم در مجلس بارها در مراجعات یا تماس‌های شهروندان می‌شنویم که از بی‌توجهی‌ها گلایه می‌کنند.

 سنگفرش ارم در شورای شهر هم مخالف دارد

محمد تقی تذروی  تنها عضو اصولگرای شورای شهر شیراز نیز اخیرا در نطق پیش از دستور خود اجرای این پروژه را هدر رفت بیت‌المال دانسته و از شهردار شیراز پرسیده بود آیا اجرای این پروژه در شرایط کمبود بودجه و تنگنای اقتصادی، توجیه منطقی دارد؟

مخالفت‌ها البته به اصولگرایان محدود نمانده و رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای شهر شیراز  نیز از دیگر مخالفان هزینه میلیاردی برای اجرای این پروژه است، دستغیب در صحن علنی شورای شهر شیراز گفته بود: در شهر انسان محور، توجه مدیران شهری به عبور و مرور راحت انسان‌ها و استفاده بیشتر از فضاها و مبلمان شهری است و در حالی هزینه میلیاردی در سنگ فرش خیابان ارم انجام می‌پذیرد که بسیاری از پیاده‌راه‌های شیراز، دچار مشکلات اساسی در عبور و مرور پیاده مردم هستند.

بهار 98|باغ ارم شیراز؛ زیبایی طبیعت در کنار تاریخی به قدمت 4 قرن + فیلم توجه به رویکرد انسان‌محوری در شهر شیراز؛ طراحی‌های شهری با پیوست فرهنگی لحاظ می‌شوند شهردار شیراز: ساخت 10 پروژه عمرانی شاخص انسان‌محور کلید می‌خورد

 برخی دیگر از اعضای شورا  نیز معتقدند برای اجرای سنگ فرش ارم مطالعات ترافیکی کافی صورت نگرفته و به ویژه با توقف و بازنگری در طرح احداث تقاطع غیر همسطح جام جم در شیراز، اجرای این پروژه منطقه را با ترافیک بیشترمواجه خواهد کرد.

به جای بزک کردن سیمای شیراز، قلب شهر را جراحی کنید

منتقدانی دیگر عدالت شهرداری را به چالش کشیده و معتقدند وجود پروژه‌های حیاتی‌تر و یا سامان دهی مناطق حاشیه شهر، رفع مشکلات مناطق محروم که گاهی با کمبود آب شرب یا گازرسانی نیز مواجه هستند، ترمیم آسفالت و پرکردن چاله چوله‌های شهر، لکه‌گیری از خیابان‌ها و رفع آسیب‌های اجتماعی چون حضور زباله‌گردها، معتادان کارتن خواب و کودکان کار در معابر شهری از اولویت بیشتری برخوردار است.

 استدلال این عده این است که در برخی مناطق شیراز به ویژه بافت قدیمی هنوز به دلایلی چون باریکی کوچه‌ها و مشکلات حفر و ریزش، گازرسانی انجام نشده و هنوز در شیراز به ویژه مناطق حاشیه‌ای و یا روستاهای حومه، کپسول گاز، بشکه نفت و تانکرهای آب وجود دارد و مناطق مرکزی و بافت تاریخی هم کماکان جولانگاه آسیب‌های اجتماعی است.

برخی نیز کیفیت اجرای پروژه را مورد نقد قرار داده و از احتمال آسیب دیدن خودروها یا نابودی درختانی سخن می‌گویند که سال‌ها است با همزیستی در کنار انسان در آن منطقه ریه‌های مردم اهالی محل را از احساسی ناب پر و خالی کرده و حس سرزندگی می‌بخشند.

موافقان از تبدیل شیراز به نگین گردشگری ایران می‌گویند

در جبهه مقابل موافقان اجرای این پروژه معتقدند متروپلیس شیراز باید در مسیر تبدیل به جهانشهر گردشگری قدم بردارد. این دسته معتقدند گردشگری، منبع درآمد پایدار شهری و صنعتی زودبازده و کم هزینه است که می‌تواند در شرایط فعلی که با مشکلات عمده در فروش نفت مواجه هستیم به یاری ما بشتابد.

موافقان گردشگری را مزیت نسبی شهر غیرصنعتی شیراز و نوعی آتیه نگری می‌دانند و می‌گویند همانطور که امروزه ما میزبان میراث‌هایی از نیاکانمان همچون تخت جمشید هستیم که سبب جذب گردشگر به کشور شده از این رو زیباسازی و نورپردازی معابری چون ارم هم می‌تواند پروژه‌ای ملی قابل استفاده برای امروز و نسل‌های آینده باشد.

چرا شهرداری سراغ سنگفرش بلوار زند نرفت

دورنمای این پروژه  قرار است مشکین فام، پل باغ صفا و روبه روی استانداری، پارک شهر یا همان پارک آزادی، بلوار و باغ ارم، خاک‌شناسی و چنچنه، میدان و خوابگاه ارم و مجموعه دانشگاهی شیراز به عنوان یک مجموعه فرهنگی و شهری تمام عیار را  به هم وصل کند اما محور اصلی آن بلوار ارم و نقطه عطف آن باغ ارم به عنوان یک نقطه توریستی مشهور است.

این بخشی از صحبت‌های معمار و شهرساز مشهور، مهرداد ایروانیان است. این مجسمه‌ساز و نقاش ایرانی معتقد است برخلاف اغلب خیابان‌های شیراز مثل زند که کاربری‌های متفرقه و نابهنجار و واحدهای تجاری غیرمرتبط در آنها ایجاد شده، بدنه ارم زیاد آزار ندیده و دست نخورده باقی مانده و منظر بصری آن نیز کمتر زخم خورده، پرستیژ آن طی سال‌ها حفظ شده و معدود منطقه‌ای است که تیر چراغ برق ندارد، درختان بلند قامت آن به آزادی رشد کرده و سیم‌های برق آزارشان نداده است.

به گفته این فارغ التحصیل دانشگاه یو اس ال آمریکا، پوشش گیاهی و درختان مطلوب، منازل مسکونی اصولی و در کل کیفیت شهری ممتاز ارم می‌تواند الگوی توسعه شهری در دیگر مناطق شود و شبیه این ویژگی‌ها را در شیراز فقط بلوار میرزای شیرازی با  پیاده راه سلامت و بلوار شاهد دارد.

با تشریح این پروژه مخالفت‌ها کم می‌شود

این معمار خوشنام که برنده جایزه‌ معماری ماربل (MAA) و طراح بسیاری از پروژه‌های شهری شاخص شیراز مثل منظر دروازه‌ قرآن، میدان اطلسی، سرزمین سبز، موزه نساجی، مجموعه هفت خوان، مدرسه امام رضا، فضاسازی روبرو اداره ارشاد، میدان دانشجو، دیوارسازی قبرستان دارالسلام، پارک رحمت،کتابخانه ملی، ورودی غربی شیراز، منطقه تفریحی رکن آباد، پارک سایه و پارک هنر، موزه تاروپود، ساختمان سپهر در عفیف آباد، ساختمان اداره گاز، اتاق بازرگانی و پارک حاشیه‌ای چمران است اعتقاد دارد ارم مشکلات رایج در اغلب پروژه‌های شهری مثل مشکلات تملکی یا مشکل جابه‌جایی تاسیسات را ندارد.

مشکلاتی که گاه علاوه بر تحمیل هزینه چندبرابری به پروژه، مدت زمان اجرا را نیز به تاخیر می‌اندازند و دلیل سرعت اجرای این پروژه به ویژه در ایام دشوار اقتصادی و شیوع کرونا نیز همین نکات مثبت است.

ایروانیان با تاکید بر این نکته که اگر ابعاد مختلف و به ویژه فنی پروژه شکافته شود نظر بسیاری از منتقدین عوض خواهد شد، افزود: هدف اصلی پروژه ارم، آرام‌سازی خیابان است و قرار نیست ماشین و خیابان حذف و پیاده راه  شود اما شاید یک لاین آن در آینده بسته شود که برای همان نیز تدابیر ترافیکی اندیشیده خواهد شد.

 وی بیان کرد: در دیدگاه شهرسازی وقتی کنار خیابان راه می‌روید و سنگفرش را می‌بینید با وجود حرکت ماشین‌ها بر روی آن که البته شتابش نیز گرفته خواهد شد، از نظر ذهنی، پیاده احساس مالکیت پیدا می‌کند چون آسفالت  و سرعت نماد تعلق به ماشین و سنگفرش نماد تعلق به انسان است.

ایروانیان که به عنوان پیشتاز طراحی منظر و معماری صنعتی در ایران شناخته می‌شود در ادامه تصریح کرد: بخشی از سرزندگی ارم به بافت مسکونی آن است و  قرار نیست آدم‌ها یا منازل جابه‌جا شوند و فقط احتمالا رایزنی‌هایی با هدف جابه‌جایی ادارات و موسساتی که از ابتدای تولد ارم آنجا نبوده و چندسالی است خود را به این خیابان تحمیل کرده‌اند صورت خواهد گرفت.

وی در پایان تاکید کرد: مصالح ارم بسیار بادقت انتخاب شده و بد سلیقگی که در انتخاب مصالح و اجرای برخی پروژه‌های مشابه صورت گرفته بود در ارم تکرار نشده و به عنوان یک فرد علاقه‌مند به شیراز به مخالفان که گلایه‌هایی از اجرای این پروژه دارند اطمینان می‌دهم که اجرای پروژه سنگفرش بولوار ارم در عین سادگی طرح، پروژه‌ای فاخر می‌شود که هم توجیه  فنی و اقتصادی دارد و هم باعث  ارزش‌ افزایی به شیراز خواهد شد و در طرح تفصیلی و نقشه گذر توریستی که از دهه هفتاد تهیه کردیم و به روز شده نیز خیلی موارد آتیه نگرانه دیده شده و اجازه بلند مرتبه سازی، برج سازی و تبدیل ارم به خیابانی تجاری یا اداری داده نخواهد شد.

نواقص پروژه‌های مشابه در سنگفرش ارم برطرف شده است

شهردار منطقه یک شیراز  نیز در گفت‌وگو با تسنیم گفت: در این پروژه همانند روال متداول تعریف پروژه در منطقه یک مطالعات میدانی و ظرفیت‌سنجی و آنالیز منطقه توسط مهندس مشاور صورت گرفته و بر اساس نظر مشاور و کارشناسان، ارم به عنوان ظرفیتی ملی و تاثیرگذار در اولویت قرار گرفته، نقشه‌برداری شده، هزینه پروژه در بودجه پیش‌بینی شده، به شورای شهر به عنوان نماینده مردم ابلاغ گشته و در کمیسیون‌های مربوطه مصوب شده، مناقصه عام برگزار شده و مراحل انتخاب پیمانکار و تشریفات اداری شفاف انجام و قرارداد بسته شده است.

به عقیده غلامرضا نامورچی ارم برندی ملی دارای شهرت فراوان و ظرفیت گردشگری با موقعیتی استراتژیک و منحصر به فرد است که همچون پلی، پارک آزادی به عنوان قدیمی‌ترین و بزرگترین پارک شیراز را به خیابان دانشجو که اصلی‌ترین گذرگردشگری علمی شیراز است متصل کرده و سپس به بلوار چمران می‌رسد که شاخص‌ترین پارک حاشیه‌ای شهر شیراز در آن قرار دارد و از قدیم پیاده‌روی در این مسیرها رایج بوده است.

شهردار منطقه یک در ادامه افزود: اگر بخواهیم در مسیر تامینِ آسایش روحی و جسمی پیاده‌روها گام برداریم در دنیا برای شاخص کردن حرکت پیاده و ارتقای کیفیت رانندگی به آرام‌سازی ترافیکی می‌پردازند که عوض کردن جنس متریال و تبدیل آن به سنگ و بتن یا همان سنگفرش و نورپردازی مناسب در این راستا بوده و  دقت راننده  را هم بالا می‌برد.

در پایان نامورچی ضمن استقبال از نظرات منتقدین و دلسوزان و بیان توجیه اقتصادی این پروژه خاطر نشان کرد: شهرداری نهادی غیرسیاسی با کارکرد خدمات شهری به مردم  است و در ارم به سبب نبود واحدهای تجاری، ترافیک زیادی به جز ایام نوروز وجود  ندارد، سنگفرش آن با کیفیت مرغوب مصالح برای آرام سازی حرکت خودروها در نظر گرفته شده و مسیر تردد خودرو حفظ می‌شود اما چون در نظر داریم محوریت را به افراد پیاده بدهیم بنا داریم در آینده طرحی را به شورای ترافیک بدهیم که حداقل یک لاین از خیابان و یا ابتدا تا انتهای ضلع باغ ارم را به صورت پیاده راه داشته باشیم.

نمره خوب به شهرداری در شرایط دشوار فعلی

همچنین دیگر موافقان همچون نواب قائدی عضو شورای شهر شیراز ضمن تاکید بر ضرورت دقت در انتخاب مصالح  با کیفیت در سنگ فرش ارم و رعایت سایر اصول، معتقدند متوقف نشدن اجرای پروژه‌ها و اقدامات عمرانی و پروژه‌ها به ویژه در شرایط دشوار تحریم‌ها و شیوع کرونا امری قابل تحسین و نمره قبولی برای شهرداری و شورای شهر فعلی است.

برخی دیگر از موافقان نیز می‌گویند: در ارم  بستن خیابان مد نظر نیست و هدف آرام سازی جریان ترافیکی است و دیگر نیازی به مسیرهای جایگزین نیست چون اصولا ترافیک این خیابان زیاد سنگین نیست. همچنین شهرداری از مردم مستقیما مالیات و عوارض می‌گیرد و موظف است در راستای زیباسازی شهر و ارائه خدمات به شهروندان بکوشد و ترسیم سیمایی آرام و زیبا از معابر عمومی و دمیدن روح به کالبد خسته شهر جزء وظایف شهرداری است.

این دسته معتقدند  مناطق مختلف شهری انتظار دارند با توجه به پولی که شهرداری از آنها می‌گیرد به اعتبار آن مناطق افزوده شود.

شهرداری به وظایف ذاتی خود در قانون عمل کرده است

دیگر صاحب نظران نیز با تایید وجود محرومیت در برخی مناطق شیراز و وجود مردمانی که  دلشان به تانکر آبی و چراغ نفتی گرم است می‌گویند: اساسا شهرداری نهادی شهری با رویکردی غیرسیاسی است و دیدگاه مجلس یا برخی کارشناسان در این خصوص فاقد مبنا بوده و اساسا وظیفه تامین معیشت مردم یا رفع مشکلات اقتصادی به ویژه در مناطق محروم و حاشیه‌ای شهر  به عنوان حق اولیه مردم در وهله اول برعهده دولت و مجلس است.

نوذر امامی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر شیراز نیز خیابان ارم و باغ ارم را میراث‌هایی ملموس و در عین حال معنوی دانسته و ساماندهی به آن را عمل به شعارهای شورا و ساخت شهر انسان‌گرا می‌داند.

تعریف عدالت از دید موافقان و مخالفان سنگفرش ارم

 برخی دیگر از کارشناسان نیز با حمایت از اجرای این پروژه در پاسخ به مخالفان معتقدند عدالت در اجرای پروژه‌ها صرفا به معنای این نیست که اگر مثلا در منطقه یک خیابانی سنگفرش شد در فلان منطقه که کارکرد گردشگری ندارد هم باید خیابان اصلی سنگفرش شود یا اگر در منطقه‌ای محروم به سبب وسعتش زمین ورزشی احداث شد باید حتما در نقاط متراکم نیز شاهد زمین چمن باشیم بلکه عدالت یعنی با توجه به نیازها و پتانسیل‌های هر منطقه، وسعت و جمعیت آن و در چارچوب طرح تفصیلی و جامع شهری به آن مناطق نیز خدمات ارائه داد.

این دسته معتقدند زیباسازی شهری به ویژه در زندگی پر تنش امروز که هر دم از این باغ خبری می‌رسد الزامی است و منافاتی با عدالت ندارد. عده‌ای دیگر نیز ضمن تایید نسبی این پروژه پیشنهاد می‌دهند که بهتر بود با اصلاح و بهسازی و زیباسازی در پیاده رو این خیابان و نه الزاما خود خیابان، به اهداف مد نظر مشاوران پروژه دست یافت و از شور و حرارت مخالفان نیز کاست.

بالاخره ارم سنگفرش بشود یا نه

برای بررسی بیشتر موضوع به سراغ کارشناسان مختلف رفتیم. سعید زحمت‌کشان، کارشناس معماری و منتقد حوزه مدیریت شهری در پاسخ به سوال مربوط به ارزیابی پروژه در حال اجرای بلوار ارم در شهر شیراز، بیان کرد: قطعاً تعریف پروژه‌های شهری تاثیرگذار با توجه به گفتمان غالب مجموعه مدیریت شهری به ویژه شهرداری و شورای شهر است که این مهم با توجه به این که پروژه در کدام منطقه و مختصات جغرافیایی واقع شده باشد موضوع اهمیت می‌یابد .

زحمت‌کشان بلوار ارم شیراز را یکی از شاخص‌ترین معابر شهری دانست و در این زمینه مطرح کرد: شهرسازی شیراز در دوران مختلف تاریخی با توجه به مفاهیم و اصول خاص خود شکل گرفته که در رابطه با پروژه مورد نظر به نوعی با مفهوم و هویت تاریخی طبیعی در بلوار ارم مواجه هستیم که همجواری آن با باغ جهانی ارم، دانشگاه شیراز و پارک شهر جایگاهی خاص به این محور داده و حفاظت و ارتقای کمی و کیفی این ارزش‌ها اهمیتی دوچندان پیدا می‌کند .

این منتقد حوزه مدیریت شهری اضافه کرد: ارزش‌آفرینی در شهرها همواره خواسته تمامی شهروندان است اما اینکه آیا تعریف پروژه‌های شهری باید مبتنی بر نیازها و خواسته‌ها باشد موضوعی است که تشخیص و اولویت دادن به آنها باید توسط مدیر و ناظر مدیریت شهری مبتنی بر نظرات شهروندان باشد و این مهم به صورت تخصصی قابل نقد و بررسی است .

  زحمت‌کشان با تاکید بر جایگاه شهر شیراز از نظر صنعت گردشگری گفت: شیراز از شهرهای مهم گردشگری ایران محسوب می‌شود که به دلیل دارا بودن این جایگاه، باید بخشی از اولویت‌های آن چه در موضوع مدیریت شهری و چه در اقتصاد شهری و همچنین موضوعات فرهنگی و اجتماعی، به این مهم اختصاص یابد و برای بهره‌گیری از دستاوردهای بهتر از آن نیز برنامه‌ریزی و طراحی لازم در سطوح مختلف با هدف درآمدزایی، صورت بگیرد.

زحمت‌کشان در پایان گفت: شروع هر اقدامی نیازمند تدابیر مدیریتی است که ضامن تداوم سیاست‌های در پیش گرفته باشد که در تعریف پروژه ارم، اقدامات صورت گرفته را مشروط بر اجرای گام به گام اهداف مد نظر گرفته شده بسیار مثبت می‌دانیم.

در پایان این گزارش تسنیم معتقد است سنگفرش کردن محورهای گردشگرپذیر در بسیاری از شهرهای دنیا مرسوم است تا ترافیک اینگونه مناطق روان سازی و بُعد گردشگری و انسان محوری آنها حفظ شود و  باید پیش از اجرای هر پروژه، طرح تفصیلی جامع و مدیریت یکپارچه شهری تدوین شده و  با تاسیس کارگروه‌هایی سیاست‌گذاری‌ها همسو و غیر جزیره‌ای باشد.

اما ایرادی که به این پروژه می‌شود گرفت این است که  اگر قرار است  افکار سنجی صورت بپذیرد و نظر رسانه‌ها و افکار عمومی و به ویژه اهالی آن منطقه درباره چنین پروژه‌هایی لحاظ و از نظرات آنها استفاده شود این کار باید پیش‌تر و قبل از اجرای پروژه صورت می‌گرفت نه اکنون که هزینه قابل توجهی صرف اجرای آن شده است؛ هرچند مشورت‌هایی از این دست نباید باعثِ شتاب  گرفتن از اجرای پروژه شود.

ارم سنگفرش می‌شود اما همچنان این ابهامات باقی خواهد ماند که چون سال‌ها پیش در این محدوده چند باغ تاریخی همچون باغ صفا ، باغ عطاالدوله و باغ ابوالفتح خانی قرار داشتند که برخی از آنها از بین رفته یا تغییر کاربری داده‌اند، آیا برای تبدیل ارم به محور گردشگری این باغ‌ها نیز احیا خواهند شد و با پیوستگی آنها به عنوان بخشی از پروژه  تعریف می‌شوند یا فقط خیابان ارم و باغ ارم محور  اصلی طرح است؟

 همچنین برای بازگشت سرمایه اولیه و توجیه اقتصادی آن آیا همچون میدان امام اصفهان با بلیط فروشی در این حریم و یا اقداماتی چون اجاره گالری و غرفه‌های صنایع دستی و درشکه سواری بخشی از هزینه‌ها جبران خواهد شد تا نظر مخالفانی که سنگ فرش ارم را هدررفت سرمایه مردم می‌دانند نیز تامین شود؟     

گفت‌وگو و گزارش از سروش سلیمی

انتهای پیام/424/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شورای شهر شیراز اجرای این پروژه پروژه های شهری شهر شیراز تعریف پروژه مدیریت شهری اجرای پروژه سنگ فرش ارم عنوان یک انسان محور سنگفرش ارم معابر شهری خیابان ارم آرام سازی زحمت کشان بلوار ارم ارم شیراز پیاده راه منطقه یک پروژه ها حاشیه ای خواهد شد باغ ارم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۸۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصویر) وقتی علی دایی خواننده شد!

دو بازیکن مطرح و فراموش‌نشدنی پرسپولیس با حضور در استودیو به ضبط آهنگ اختصاصی این باشگاه کمک کردند.

از اواسط سال ۱۳۸۸ قرار بر این شد که آهنگ اختصاصی باشگاه پرسپولیس ساخته شود و اتفاقا برای تکمیل پروژه مذکور گروهی از بزرگان این باشگاه دعوت شدند تا بخش‌هایی از آهنگ مورد نظر با صدای آن‌ها ضبط شود. حرکتی که چند ماه به طول انجامید و بسیاری از بزرگان پرسپولیس برای تکمیل پروژه مذکور به استودیو رفتند و اجرا کردند.

خبرورزشی هم هفتم اردیبهشت سال ۱۳۸۹ گزارشی اختصاصی از حضور علی دایی و مهدی مهدوی‌کیا در استودیوی محل ضبط این سرود منتشر کرد و در مورد علی دایی و مهدی مهدوی‌کیا که برای شرکت در پروژه مذکور به استودیو رفته بودند،  نوشت. علی دایی قسمتی از این سرود را خواند و مهدوی‌کیا هم در دکلمه آن مشارکت داشت. سرودی که هم اکنون در اینترنت موجود است و ماندگار شد.

 

منبع:‌خبر ورزشی

tags # علی دایی سایر اخبار اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ شهاب سنگی که دایناسورها را منقرض کرد به کجای زمین خورد و آن روز چه اتفاقی رخ داد؟ (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • اجرای ۷۹ پروژه بازآفرینی شهری در محلات خراسان جنوبی
  • اراک با مدیریت تعاملی به سمت توسعه و تعالی پیش می‌رود
  • پیشرفت فیزیکی ۴۰ درصدی مرمت ساختمان ساعت
  • اجرای برنامه‌های نکوداشت هفته شیراز از ۱۲ اردیبهشت
  • فاز دوم خط ۲ مترو ؛ چهارمین بازدید شبانه مدیریت شهری شیراز
  • پلمب سالن زیبایی گران‌فروش در بولوار وکیل‌آباد مشهد
  • تلاش برای اتمام خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده / مشکل اصلی، کمبود واگن است
  • اجرای ۳۱ پروژه با مشارکت سرمایه‌گذاران/ پیشرفت ۵۵ درصدی پروژه مشارکتی میخک
  • (تصویر) وقتی علی دایی خواننده شد!
  • مصائب شیراز پس از باران